top of page

Predstavljamo Nataliju Palčić, našu suradnicu i najprofu 2021/2022

Natalija Palčić dugogodišnja je suradnica Posejdona i najnovija članica našeg Upravnog odbora, ali i jedna od najboljih odgojno-obrazovnih radnika u Hrvatskoj.

Natalija je puno toga! Profesorica redovne i izborne nastave Politike i gospodarstva u IV. gimnaziji Marko Marulić u Splitu, profesorica-savjetnica, voditeljica Međužupanijskog vijeća nastavnika Politike i gospodarstva, Sociologije i Građanskog odgoja i obrazovanja Zadarske, Šibensko-kninske i Splitsko-dalmatinske županije i ravnateljica KLIPER - ustanove za obrazovanje kadrova u pomorstvu.

Natalija je proglašena jednom od najuspješnijih odgojno-obrazovnih radnika u Hrvatskoj već treću godinu za redom.

I ove godine, točnije treću godinu za redom, na Svjetski dan učitelja stigla je vijest kako je Natalija Palčić proglašena jednom od najboljih profesorica u Hrvatskoj od strane Ministarstva znanosti i obrazovanja! Ministarstvo znanosti i obrazovanja sustavno nagrađuje istaknute pojedince koji kontinuirano unaprjeđuju odgojno-obrazovni sustav Republike Hrvatske. Natalija se nagrađuje za izniman doprinos struci u sljedećim kategorijama Pravilnika o nagrađivanju odgojno-obrazovnih radnika: mentorstvo učenicima na natjecanjima, održana predavanja, radionice, edukacije, dijeljenje primjera dobre prakse te objavljeni stručni članci, nastavni materijali i obrazovni sadržaji.


Profesorica Palčić, koja uz zanimljivu redovnu nastavu Politike i gospodarstva, već dugi niz godina vodi jako uspješnu izbornu nastavu te stalno sudjeluje na dodatnim projektima i aktivnostima, proljetos je postala najnovijom članicom Upravnog odbora Posejdona. Naša suradnja je već dugogodišnja i kontinuirana. Imati takvu suradnicu i članicu Upravnog odbora u našoj udruzi velika je čast i mi smo iznimno ponosni i zahvalni.

"Mi profesori moramo biti nositelji tog prvenstveno odgojnog, ali i obrazovnog procesa te prenijeti svojim učenicima želju za testiranjem i probijanjem vlastitih granica." - Natalija Palčić

Natalija je neumorna i ima nevjerojatni žar za rad s mladima i obrazovanje. Kako prenose njezini ponosni učenici u jednom zanimljivom intervjuu koji ovdje možete pročitati, Natalija vjeruje da profesori moraju biti ti koji će uz odgojno-obrazovni rad učenicima otvarati "prozorčiće", odnosno pružiti nove prilike i pokušava s učenicima i mladima raditi svaki dan stvarajući i smišljajući nove projekte, aktivnosti i ideje.

Našoj Nataliji možemo se samo jako zahvaliti, onako od srca, i zaželjeti još puno uspjeha!



Comments


bottom of page